lördag 6 juni 2009

Alkoholpolicy - en het fråga

Under påverkanstorgets inledning igår upptäcktes snabbt att punkten där förslag till alkoholpolicy diskuterades var populär. För att ha en diskussion där alla kan höra samma saker är det just nu en diskussion i plenumsalen för alla som är intresserade.

Lotten från styrelsen argumenterar just för styrelsens förslag; att alla RKUFs aktiviteter ska vara inkluderande för alla, men att det inte behöver innebära ett totalt förbud mot alkohol.

RKUF Lund argumenterar för att det kommer bli direkt skadligt för deras verksamhet om man måste hindra folk från att dricka alkohol, till exempel på en kubbkväll i parken.

Sofia Hansson från RKUF Stockholm Sydväst replikerade att just en kubbkväll ska kunna vara alkoholfri, och vara ett alternativ till studentverksamhet. RKUF ska samlas kring värdegrund, och inte kring att dricka öl.

RKUF Umeå ställer sig bakom ett totalt alkoholfritt RKUF. I Umeå samarbetar man med många andra ungdomsorgansiationer, där nolltolerans mot alkohol råder.

Martina från Förbundsstyrelsen förtydligade att alla verksamheter där barn deltar, t ex läger, är fria från alkohol. Diskussionen rör kvällsaktiviteter, där medlemmar själva kan köpa alkohol.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar