lördag 6 juni 2009

Påverkanstorgssnack

Ljudnivån är hög och den friska luften obefintlig i lokalen för påverkanstorg. Pingisbordet används som avlastnningsyta för handlingar och skrivbort för nya yrkanden.

Vid motionen angående Jourens förhållningssätt till anmälningsplikten står Sofia, ombud för Stockholm Sydväst. Hon försöker förklara vad motionen handlar om, och de många turer som det varit kring Jouren under det senaste året.

- Förra Riksårsmötet togs det beslut att Jouren skulle utvecklas med en tvåårsplan i samråd med Riksjourrådet. Vid årsskiftet meddelade dock Förbundsstyrelsen att man lägger ned Riksjoursrådet och istället ville skapa ett projekt som skulle jobba med Jouren. Men det projektet har inte startat, för man har inte fått några pengar. Därför befinner sig allt nuvarande arbete är i ett ansvarsvakum och ingen kan besluta om till exempel förhållningssätt till anmälningsplikten.Det är inte acceptabelt att det tar 8 månader att skapa en ny organisation.

Det är stor trängsel kring skärmen med Sofias nya yrkanden. Hon är dock tveksam till om man kommer kunna komma fram till några bra lösning den här helgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar